Praktische informatie

Wachttijden

 

De wachttijd tot intake is op dit moment: helaas heb ik een aanmeldstop. Er is geen wachttijd tussen intake en start behandeling. 

Geactualiseerd op 27-06-2025.

Ik werk niet met (lange) wachtlijsten in verband met de urgentie van zorg ten aanzien van perinatale klachten. Dus als er geen plek meer is voor nieuwe cliënten zal ik dat hier vermelden.

Wanneer er een aanmeldstop is kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Zorgverzekeraars hebben een zorgplicht en kunnen je helpen bij het vinden van een andere zorgaanbieder met kortere wachttijden. Het streven is dat je binnen 4 weken na je eerste contact een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken na de intake start. Deze termijnen zijn de zogenoemde treeknormen. Dit zijn landelijke afspraken tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Je houdt uiteraard altijd zelf de regie over je keuze voor een behandelaar.

Annulering afspraak

 

Wanneer je niet op een afspraak kan komen is het belangrijk om deze 24 uur van tevoren af te zeggen. Bij afzegging in het weekend geldt een minimale termijn van 48 uur

Bij te late annulering of niet verschijnen (‘no show’) wordt een bedrag van € 75 in rekening gebracht. 

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering en zijn voor eigen rekening. Hiervoor geldt een betalingstermijn van 14 dagen.

Locatie en bereikbaarheid 

Ik werk alleen op vrijdagen. De behandeling vindt plaats op de locatie van Psychologiepraktijk Vivir. Kronenburgersingel 213 in Nijmegen. 

Op overige dagen ben ik wel bereikbaar voor vragen en overleg. Via het contactformulier kan je een bericht achterlaten en dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

Crisis

Bij een crisissituatie is het belangrijk om direct contact op te nemen met mij (op werkdagen/tijden). Lukt dit niet of niet snel genoeg, neem dan alsnog contact op met de huisarts (op werkdagen/tijden) of huisartsenpost (buiten werkdagen/tijden) om de juiste hulp te krijgen. Zij kunnen indien nodig de crisisdienst inschakelen.

Huisartsenpost Nijmegen en Boxmeer: 024 - 352 35 79

Klachtenregeling

Wanneer je ergens ontevreden over bent hoop ik dat we er samen uitkomen. Mocht dat toch niet het geval zijn dan is er een klachtenregeling

Kompas Psychologenpraktijk is aangesloten bij de klachten- en geschillenregeling psychologische zorg Wkkgz, opgezet vanuit het NIP. Je kunt een mogelijke klacht indienen bij Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg via: klachten@cbkz.nl. Klachten kunnen digitaal worden ingediend met het klachtenformulier.

Kwaliteitsstatuut

Als GZ-psycholoog werk ik volgens het geldende kwaliteitsstatuut GGZ. Dit document beschrijft hoe de zorg in mijn praktijk is georganiseerd, welke behandelingen ik aanbied en hoe de kwaliteit en veiligheid van de zorg worden gewaarborgd. Het statuut is bedoeld om transparantie te bieden aan cliënten, collega’s en zorgverzekeraars. Je kunt mijn kwaliteitsstatuut hier inzien.

©Auteursrecht. Alle rechten voorbehouden. 

2025 Kompas Psychologenpraktijk

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.